Jāņu siers

http://www.liveriga.com/userfiles/images/galery/stay/suveniri/tradicionalie-rigas-suveniri/janu-siers/128816763723.jpg?w=1024
1 kg biezpiena - творога
5 l piena - молока
4 olas - яйца
250 ml saldā krējuma - сливок или масло
sāls - соль
ķimenes - тмин

Приготовление:

Biezpienu samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Olas sakuļ ar saldo krējumu, tējkaroti sāls un ķimenēm.
Pienu uzkarsē, verdošā (neļauj pienam uzvārīties!) pienā pakāpeniski liek biezpienu, pienu nepārtraukti maisot. Kad piens atsūkalojies, biezpienu izkāš caur marli un liek atpakaļ katlā. Biezpienam pielej olu maisījumu, samaisa viendabīgā masā un liek uz uguns. Masu maisot uzkarsē, tad liek bļodiņās, kas izskalotas ar ūdeni un ir vēl mitras. Jāņu sieru liek aukstumā sastingt.
Saldā krējuma vietā var izmantot 100 g sviesta. Sieru var likt marlē un turēt zem sloga.

Творог перемолоть в мясорубке.
Взбейте яйца со сливками, солью и чайной ложкой тмина. (Вместо сливок можно использовать масло 100 г. )

Нагрейте молоко  (не допускают молоко до кипения!) В молоко постепенно добавляем творог, постоянно помешивая. Когда молокоразделится, творог процедить через марлю и положить его обратно в кастрюлю. В творог добавить яичную смесь, размешать равномерно и поместить его на огонь. Массу нагревают при перемешивании, а затем положить в глубокую миску и хорошо промыть холодной водой. Процедить в марлю и положить под груз.